Техника

Видове климатични системи на пазара

февруари 9th, 2015 Няма коментари

Навярно и вие като всеки човек с модерни разбирания искате да оставите на заден план голямото мъкнене на дърва и твърдо гориво за огрев. Може би ви е омръзнало и да плащате за безобразно високи сметки за отопление с обикновена електрическа печка или тип „духалка“. Значи е време да научите кои са моделите климатици, които се предлагат на пазара и да изберете най-подходящият за вашето жилище. Достатъчно е малко общи познания около типовете климатични системи и на вече сте направили първите стъпки:

Мобилни климатици – това са най-старите и най-евтини на пазара климатични тела. Не налагат специален монтаж, могат лесно да бъдат транспортирани от едно място на друго и тежат до 30 кг. Като недостатък при тях е, че топлият въздух бива отведен през маркуч, който трябва да се изхвърля навън през отвор, дупка или прозорец. В този случай, климатикът може да загуби от мощността си, ако помещението има отвор и от вън нахлува топъл въздух. Ако климатикът е закован на стената, мобилния климатик може да поддържа микроклимат в радиус до 2 метра.

Прозоречни климатици – тези модели са по-добрия вариант от предходните, въпреки, че на цени са със сходни характеристики. Такива могат да се поставят в рамки, ако се налага и не е възможно да се осигури някакъв тип херметизация на прозореца. Направата на някои съблюдения и ограничения също има важна роля при тези модели климатици.

Сплит система на климатик – това е „мерцедесът“ сред климатиците днес. Те са най-съвременни, икономични, практични и многофункционални. В тях има инсталирани компресори, които се поставят във външното тяло. То от своя страна се изнася на балкон, под прозорец на фасадата на къща или жилищна сграда. Преимуществата на сплит климатиците са, че имат красив дизайн, който по никакъв начин не загрозява прозореца и работи на тих режим Нивата на шум се равнява на 30 децибела, а това е напълно допустимо за стая от жилищна сграда. Така например шумът в офиси налага подобни параметри и значително по-занижени варианти. Външният и вътрешен блок на сплит системите се свързват с медни тръби, а така също и с многожични съединителни кабели, дренажи и маркучи. Цените на подобни климатици варира от 1000 до 4 хил. и се определя от мощността на климатика. Между вътрешните блокове могат да са  мулти сплит система или да се закрепват с няколко варианта. В повечето случай се монтират на стена или на пода. Някои от тях предлагат касетъчен тип и са разпространени по блоковете.

About the author

Експресен ремонт на смартфони
Експресен ремонт на смартфони

Няма коментари

Решили сте да купите климатик?
Решили сте да купите климатик?

Няма коментари

Защо клиентите ни са доволни?
Защо клиентите ни са доволни?

Няма коментари

Климатик от нас
Климатик от нас

Няма коментари

Консултация за избор на климатик
Консултация за избор на климатик

Няма коментари

Тракторни лагери
Тракторни лагери

Няма коментари