Дом и градина

Какво трябва да знаете за Air Conditioning капацитет

Професионалната инспекция на дома включва системата за централна климатизация. Повечето домашни инспектори дават на своите клиенти някои данни за това дали климатичната система е оразмерена правилно за дома. Подобна програма трябва да включва обучение по експлоатацията на климатик дайкин и това как да се оцени размера на системата. Нека да разгледаме основите на капацитет на охлаждане.

Капацитетът на охлаждане на климатици обикновено се измерва в тон, а един такъв е равен на 12 000 BTUs (британски термални единици) за час. Терминът един тон идва от количеството топлина, необходимо да се стопи леден блок, който тежи милиард тона.

Фактори, влияещи върху охлаждането с климатици:

Размерът на охлаждане изисква от няколко фактора. Те включват външна температура и влажност; Нива на изолацията в къщата; сума от изтичане на въздуха в къщата; размер на изложение на стъкла и прозорци в къщата, капандурите; дали това стъклото да е единично, двойно или тройно; дали е ниско емисионно стъкло или пълно с газ; дали прозорците (завеси или щори) се държат затворени или отворени. Други фактори са с цвят на покрива и стените, размер на засенчване от дървета, покриви и надвеси, сенници по сгради и колко топлина се генерира в къщата от хората и оборудването.

Някои насоки могат да помогнат за тези неща, а такива често се получават и при консултация от специалисти занимаващи се с климатични системи.

В по-умерените климати, местните инсталатори и проектанти могат да помогнат да научите подходящия начин за обхват спрямо вашия район. Изчисления на топлината също могат да се извършват от специалисти по размер на климатичната мощност на системата.

Охлаждащата способност на оборудването е само част от уравнението. Много климатици изпълняват резултат от една цялостна система циркулиращите в климатизацията на обмени. Когато един климатик е добавен към системата предназначена само за отопление трябва да се следи и за правилното разпределение на топлия и студен въздух.

Добавяне на централна климатизация на съществуваща втора употреба система може да доведе до неадекватно разпределение на въздуха поради няколко причини. Първо, изпарителната намотка представя допълнително препятствие за въздушния поток и намалява движението на въздуха през системата. На второ място, по време на охлаждащите сезон, ние се движим с 55 ° F въздух, а не 140 ° F въздух. Хладният въздух е по-плътен (по-тежък) и по-трудно се движи през проходите. Това се дължи и на разликата в температурата между климатизирани помещения и въздуха в помещението (около 15 ° F до 20 ° F), който е по-малко, отколкото при конвенционалните пещи, уреди и други ел. устройства (60 ° F до 70 ° F).

About the author

Мечтаната баня става реалност
Мечтаната баня става реалност

Няма коментари

Стенен климатик
Стенен климатик

Няма коментари

Висок клас възглавници
Висок клас възглавници

Няма коментари

Къде да премахнете строителните отпадъци – изхвърля строителен отпадък след ремонт
Къде да премахнете строителните отпадъци – изхвърля строителен отпадък след ремонт

Няма коментари

4 работещи аромата за засилване имунитета на организма
4 работещи аромата за засилване имунитета на организма

Няма коментари

Ламинат за вашия дом
Ламинат за вашия дом

Няма коментари