Техника Технологии

Как да защитим очите, с помощта на компютър

февруари 6th, 2015 Няма коментари

В днешно време, повечето офис работници и много други работни среди изискват да се използват компютри за работа. Това налага служителите да работят на компютри с часове, всеки ден след ден, а това от своя страна може да доведе до напрежение на очите или нараняване. С течение на времето, визията може да се наруши, да се появяват болки в очите, трудност при адаптация към различна светлина и т.н. По този начин, за да предпазим очите си от подобни симптоми, ето някои съвети, които може лесно да следите за собствената грижа на очите.

Защитете очите си, когато използвате компютър

  1. Нека очите ви имат заслужена почивка. По-добре е да напусне мястото си и да намерите отдалечена цел да погледнете за около 10 секунди, докато зрението Ви се възстанови в безкраен фокус и очите се отпуснат. Алтернативно използвайте правилото 20-20-20; За всеки 20 минути да се вглеждате в цифровия екран, 20 секунди да затваряте очи и 20 секунди да поглеждате през прозореца в далечината.
  2. Движете очите си. Ако трябва да седите пред компютъра с часове и нямат шанс да напусне мястото си, можете да направите няколко упражнения като движение на очите. За целта преместете очите около часовниковата стрелка; Движете очите си от ляво на дясно, от горе на долу. Повтаряйте 3 пъти всеки за релаксация на очите.
  3. Овлажнявайте очите, когато стойте дълго пред монитора. Това ще е по-лесно ако ползвате лещи, защото те самите го налагат. Много хора се концентрират прекалено много върху своята работа и забравят да мигат. Това води до изсушаване лигавицата на окото.
  4. Поставете компютъра на ниска яркост или да използвате преносим компютър, така че очите ви да изглеждат по надолу, когато работите. Гледайки надолу означава, че по-голяма част от повърхността на окото е покрита с клепачите. Очите несъзнателно мигат повече и произвежда повече смазваща течност.
  5. Защитете очите си, когато използвате компютър като спазвате дистанция от монитора. Разстоянието между очите ви и екрана трябва да е от 50 до 70 и от 10 до 20 см по-ниско от зрението. Тъй като ъглите и разстоянията могат да намалят пречупването и умората в очите.
  6. Имат подходяща светлина за умерено осветление. Не забравяйте, че екрана на компютъра вече генерира своя собствена светлина, която е достатъчна за офис с конвенционалните електро оптични светлини. Може да използвате и малка настолна лампа, когато работите до късно на компютъра.

About the author

Удобна телефонна стойка за кола
Удобна телефонна стойка за кола

Няма коментари

Експресен ремонт на смартфони
Експресен ремонт на смартфони

Няма коментари

Протектор точно като за вашия смартфон
Протектор точно като за вашия смартфон

Няма коментари

Решили сте да купите климатик?
Решили сте да купите климатик?

Няма коментари

Защо клиентите ни са доволни?
Защо клиентите ни са доволни?

Няма коментари

Климатик от нас
Климатик от нас

Няма коментари