Дом и градина

Как да организирате реда на двора за пролетта

януари 21st, 2020 Няма коментари

Пренасяне на багажа отново на вилата в междуградската зона си е цяло преживяване. И докато децата биха се радвали на такъв момент, то за възрастните стоят редица въпроси. Един от тях е как да приведат вилата отново в безупречен ред и как да организират реда в двора през пролетта.

Предлагаме ви някои насоки, с които може да започнете, както и съдействие, от страна на екипите за почистване на двор с боклуци и храсти в София и селата.

Почистваме езерото и се грижим за неговите обитатели

Пролетта е най-подходящото време поне веднъж годишно да направите неприятна и неприятна, но много необходима процедура – почистване на резервоара. Между другото, ако все още нямате резервоар, не забравяйте да прочетете как и от какво точно можете да го създадете сами.

Езерцето изисква грижи

Преди да почистим самото езерце, премахвате всички листа и малки клони от повърхността на водата. След това с помощта на помпа изпомпваме водата от езерото и премахваме камъчета от нея. Извлечените камъчета трябва да бъдат добре измити под течаща вода, а самият резервоар (говорим за пластмасов контейнер – грижата, разбира се, зависи от вида на вашето езерце), старателно се измива с четка, като по този начин почиства повърхността от органични остатъци. Тогава езерцето може да се напълни с камъчета и чиста вода.

Не забравяйте за останалите водни тела на обекта: дренажи, фонтани и басейни – те също се нуждаят от грижи. Те трябва да бъдат освободени от отпадъци и измити добре. Подреждаме и бъчвите с вода, които през есента са почистени за зимно съхранение, заместваме капацитета за летния душ и умивалника.

Електричеството в градината е важно!

Когато правим пролетно почистване в къщичката, в същото време проверяваме годността на електрическото окабеляване, разположено на градинския парцел. Решаваме проблемите на осветителната система сами или прибягваме до помощта на специалисти от bulkom.com.

Е, това изглежда е всичко. Надявам се, че предложеният от нас план за работа ще ви помогне с трудното, но много важна и необходима задача – провеждане на пролетно генерално почистване на обекта. И още много съвети за сезонните летни къщи може да намерите в нашите седмични публикации, които ще бъдат полезни, както за начинаещи градинари, така и за опитни летни жители.

Най-вероятно не споменах всички етапи на генералното почистване на селската къща и, може би, пропуснахме нещо важно. Затова е и добър вариант да планирате своето почистване на градинския парцел с помощта на професионален екип!

Tags:

About the author

Как да приготвим пиле със зеле
Как да приготвим пиле със зеле

Няма коментари

Как да изберете правилния цвят кухни Ирим
Как да изберете правилния цвят кухни Ирим

Няма коментари

Как да организирате почистване на таван и апартамент
Как да организирате почистване на таван и апартамент

Няма коментари

Бюджетен вариант за кухненско обзавеждане – евтини кухни
Бюджетен вариант за кухненско обзавеждане – евтини кухни

Няма коментари

Почистване на мазета
Почистване на мазета

Няма коментари

Почистване на отпадъци
Почистване на отпадъци

Няма коментари