Дом и градина

Как да се грижим за мебели, изработени от дърво и дървен материал

ноември 8th, 2019 Няма коментари

Дървесината и свързаните с нея материали са хигроскопични, чувствителни към температурни крайности и излишна слънчева светлина, а също така са обект на разрушителното въздействие на редица химикали и биологични заплахи (гъбички, насекоми). Това се дължи на цикличните разширения в самите детайлите на мебелите от масивно дърво, шперплат или ПДЧ. Такива образуват микропукнатини, които се превръщат в центрове на унищожаване.

На адрес: https://www.чистачи.com, може да намерите много полезни услуги по почистван и изхвърляне на обгорели мебели след пожар.

 

Традиционно, основното средство за защита на дървените повърхности от влага, промяна в цвета и естествено стареене са различни мебелни лакове, импрегнации и полимерни филми. Следователно, заедно със способността на домакинските химикали да премахват примесите, е необходимо да се вземе предвид самия продуктът. Така с довършителните работи на маса или скрин се дава живот на старата мебел.

За съжаление няма универсални лакове, които да издържат еднакво на различни видове разтворители. Следователно отстраняването на устойчиви замърсители е свързано с известна опасност за повърхността на дървото.

Тук може да намерите контакт с бригадата след пожар: 088 888 2000.

 

В допълнение към редовното и навременно почистване при грижите за дървените мебели от голямо значение са полирането и правилната инсталация. Ефектът от повечето домакински лакове в пластмасови бутилки с пулверизатори е да премахнат провисването, праха и прилагането на антистатични вещества. Следователно домакинското полиране трябва да се разграничава от техническото полиране. Полирането на мебели с композиции, съдържащи восък, само по себе си не е полиране. Ролята на такава манипулация е да осигури допълнителна защита, срещу влага. Восъчните и специални маслени импрегнации са подходящи за дървени мебели, които не са покрити с лак или пластмасови филми.

 

Ролята на инсталацията в грижата за мебели от масивно дърво и ПДЧ е да оцени средно влиянието на домашния микроклимат. Полезно е периодично да подреждате пермутации в апартамента, така че, да не се излага един и същ обект, дългосрочно на пряка слънчева светлина, топлина от радиатор или висока влажност.

Tags:

About the author

Материали за ремонт на кухня
Материали за ремонт на кухня

Няма коментари

Направи си сам ремонт на мебели
Направи си сам ремонт на мебели

Няма коментари

Как да изберем спалня
Как да изберем спалня

Няма коментари

10 често допускани грешки в интериора
10 често допускани грешки в интериора

Няма коментари

ПЛАСТМАСОВИТЕ КУХНИ: ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ
ПЛАСТМАСОВИТЕ КУХНИ: ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Няма коментари

Как да изберем маса – съветите на чистота.com
Как да изберем маса – съветите на чистота.com

Няма коментари