Дом и градина

Как да се подготвим за ремонта вкъщи?

април 19th, 2017 Няма коментари

Щом отмине зимата, настъпва моментът да извършим така наложителния ремонт у дома, който постоянно отлагаме. Време е да освежим стените и тавана с нови цветове, да направим желаната от години реконструкция, да сменим плочките в банята или да слеем две помещения чрез къртене на стена. Каквато и да е целта ни, ремонтът винаги изисква сериозно количество време и усилия.

За да не се мъчим сами, е най-добре да се доверим на професионалисти. Такива най-лесно се намират в така популярните фирми за къртене, чистене и извозване. Те са способни на голям брой ремонтни дейности, включително къртене на всякакви конструкции и повърхности, смяна на плочки, премахване на стени, пробиване на отвори за врати и прозорци и много други. Освен това, в услугите им се включва и пълно почистване след ремонта на абсолютно всички получили се строителни отпадъци. Те се събират и натоварват, за да бъдат извозени до определените за целта пунктове.

Без значение дали ще свършим ремонта сами или ще се доверим на къртаческа фирма, ремонтът не може да започне без солидна подготовка. Всъщност изборът на подходяща бригада е първата стъпка от подготвителния етап. Хубаво е добре да проучим фирмите за къртене, чистене и извозване в нашия град, да сравним цените им и да изберем най-подходящата и най-изгодната за нашата ситуация. Интернет и препоръките от приятели са най-добрите източници на такава информация.

Подготовката продължава с избора и закупуването на всички нужни материали за ремонта – бои, строителни материали, плочки, крепежни елементи и така нататък. Хубавото на ремонтните бригади е, че специалистите в тях могат да свършат тази работа вместо нас. Накрая всичко ще ни бъде отчетено с платежни документи, така че можем да сме сигурни, че няма да похарчим излишни пари и ще бъдат взети най-подходящите материали и консумативи.

Добре е, преди да влязат майсторите, да изпразним или поне разместим по някакъв начин обзавеждането в помещението, за да не пречи на работата. Те също могат да помогнат, ако не  можем да се справим сами, но няма нужда да губят от времето си за тази работа, в случаите когато сме способни да я свършим без тях. Ако става въпрос за затрупано от отпадъци и вехтории помещение, бихме могли да заявим услуга за пълно почистване и изхвърляне на ненужни вещи. Така ще освободим доста пространство и ще се отървем от старите мебели и другите по-дребни боклуци.

Когато ремонтът включва къртене на стени, трябва внимателно да проверим кои стени са подходящи за тази дейност. В никакъв случай не трябва да се къртят носещи стени. Има и други фактори, които следва да се съблюдават при планирането на ремонта. Разбира се, в повечето домакинства не се намират строителни експерти, затова е препоръчително бригадата да дойде за предварителен оглед. Така майсторите внимателно ще преценят кои стени могат да се къртят и ще могат да планират работата си добре, преди да се впуснат в нея.

Tags:

About the author

Премахване на стари мебели
Премахване на стари мебели

Няма коментари

Колко издръжлива е вашата индустриална покривна система
Колко издръжлива е вашата индустриална покривна система

Няма коментари

Как да организирате реда на двора за пролетта
Как да организирате реда на двора за пролетта

Няма коментари

Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси
Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси

Няма коментари

Материали за ремонт на кухня
Материали за ремонт на кухня

Няма коментари

Направи си сам ремонт на мебели
Направи си сам ремонт на мебели

Няма коментари