Дом и градина

Как да се почистим мека мебел вкъщи – съвети

януари 24th, 2017 Няма коментари

Меката мебел дава на дома не само комфорт. Това прави нашето ежедневие по-удобно. И е разочароващо, когато по любимият диван или стол се появяват петна.

Премахването на следи по мебели химическо чистене на експертите – това е скъпо и изисква време и финанси. Нека се научим на борбата срещу замърсяването в дома. Започнете с извозване на отпадъци в апартамент, къща, жилище: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8/.

Прахосмукачки – това е най-добрият начин да се справяте с прах. Също така е добре пригоден за мека мебел. Това е на стойност само за покрития с кадифени мебели, подходящ е и за други видове тапицерия с този метод на почистване. Но за да се подобри ефекта, се придържайте към хигиенизиране с марлена кърпа, напоена с оцет и солен разтвор. Разходка по повърхността. Така че не само ще събира прах, но също така да направи цветовете по-ярки.

Ако има по-съществено замърсяване е необходимо да се направи влажно почистване, като за целта се използва специален шампоан за килими и мебели.

Направете повече пяна с шампоан във вода.

Приложете получената пяна по повърхността.

Ако има петна, първо трябва да се прилага на пяната върху петното, разтривайте с четка и премахвате останките. Ако петното не се отмие до няколко секунди, отстранете го с гъба за съдове.

След това, за по-добри резултати, минете с прахосмукачката.

Ако по тапицерията на вашите мебели има петна, които не са изчезнали, с помощта на шампоан трябва да опитате алтернативни методи за борба. Вижте тук и за цени на хамалски услуги по изнасяне на сатрите мебели, когато те са трайно увредени:

http://hamalski.com/hamalski-uslugi-sofiya-tseni-i-transport/.

Някои петна от кафе са получени с помощта на обикновен сапун. Накиснете кърпа, разтрийте със сапун и почистете петната. Ако е необходимо – повторете процедурата.

Разтвор на оцет и амоняк ще премахне петната от сок. Сместа се поставя върху гъба, намокрете петното и оставете да изсъхне.

Ако мислите, че петно от вино е невъзможно да бъде отстранено, то грешите. Веднага след появата му натрийте замърсеното място със сол и го оставете да изсъхне. В края на краищата само съберете солта с прахосмукачка.

Петна от кръв се измиват със студена вода. Но в тази ситуация не може да има забавяне, в противен случай ще трябва да се потърси помощ от специалист.

Отървете се от дъвка с помощта на ледени кубчета. Такива се прилагат към замърсяването, а след това извадете нож и с тъпата му страна изтрийте. След това, мястото се обработва с метилов алкохол.

От шоколад лесно може да се отървете с помощта на сапунен разтвор.

Ако сте „постоянната“ у дома и използвате скъпи италиански мебели, то най-вероятно трескаво търсите начини да почистите от прах. Всички средства и методи са подходящи за материали от Италия. Тук: http://obshtini.com/izvozvane-stari-mebeli-plovdiv/, може да разгледате и за това, което да направите със старите мебели. очно като мебелите, да се грижи за нея и Вакуум седмично, за да не доведе до по-сериозно замърсяване.

About the author

Как да поддържаме реда в гаража
Как да поддържаме реда в гаража

Няма коментари

Обновяване на скрин в синьо
Обновяване на скрин в синьо

Няма коментари

Неотложно отстраняване на стари мебели
Неотложно отстраняване на стари мебели

Няма коментари

Мечтаната баня става реалност
Мечтаната баня става реалност

Няма коментари

Стенен климатик
Стенен климатик

Няма коментари

Висок клас възглавници
Висок клас възглавници

Няма коментари