Дом и градина

Колко издръжлива е вашата индустриална покривна система

февруари 3rd, 2020 Няма коментари

Индустриалната покривна система е неразделна част от вашата сграда. Една функционална покривна система ще спомогне за поддържането на структурната цялост на сградата. Ще осигури защита на хората вътре в сградата. Повреденият покрив не може да изпълнява тези функции. Един от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при закупуване на покривна система, е нейният живот. Общите индустриални покривни системи имат продължителност на живота 10- 40 години. Срокът на експлоатация на вашата индустриална покривна система ще зависи от нейната дълготрайност. Нека разгледаме някои фактори, които влияят върху дълготрайността на индустриалната покривна система.

Материал

Не всички покривни материали са създадени еднакви. Докато някои материали могат да издържат на силни ветрове, други не успяват да предложат защита дори срещу нормални проблеми с покрива. Едни от най-популярните покривни материали, използвани в сградите, са асфалтовите плочки, металите и керемидите. Асфалтовите покривни плочи могат да издържат до 50 години. Тези покриви обаче не са най-дълготрайният вариант. Такива са покривите от шисти, керемиди и бетон, тъй като тези покриви могат да издържат до един век.

Инсталация

Значението на правилния монтаж на покрива не може да бъде пренебрегнато. Грешките при инсталиране могат да причинят преждевременна повреда на покрива и други сериозни проблеми. Важно е да намерите компания, която върши работата си добре и не прави грешки при инсталирането на вашата индустриална покривна система. Неправилната инсталация на покрива може да ви накара да харчите повече за честа подмяна и ремонти. Освен това неправилната инсталация може да анулира гаранцията на производителя. За да избегнете тези проблеми, уверете се, че вашият изпълнител е информиран, сръчен, опитен и има експертен екип с безупречен опит.

Метеорологични условия

Метеорологичните условия оказват значително влияние върху дълготрайността на една индустриална покривна система. Изключителните метеорологични условия могат значително да съкратят нейния живот. Въпреки че не можете да направите много за контрол на метеорологичните условия, следващото най-добро нещо е да наемете уважаван покривен експерт. Той ще ви помогне да изберете правилния покривен материал и да гарантира, че всичко върви според плана.

Употреба и поддръжка

Избягвайте да поставяте тежки материали като слънчеви панели върху вашата индустриална покривна система. За да избегнете щети, причинени от надвиснали клони, ги подрязвайте редовно. Редовно проверявайте за потенциални проблеми с покрива, за да сте сигурни, че са открити навреме. Повечето компании за покриви с керемиди предлагат надеждни, редовни прегледи за поддръжка, за да се гарантира, че получавате максималната стойност от вашия покрив.

Някои популярни решения за индустриални покриви

Системи за стръмни покриви

Използват се за повишаване на естетическата привлекателност и стойност на сградата. Популярните индустриални материали за стръмни покриви включват шисти, керемиди и плочи.

Системи за плоски покриви

Това са едни от най-широко използваните индустриални системи за покриви и предлагат множество предимства като ефективност на разходите и издръжливост.

Метални покривни системи

Индустриалните метални покривни системи са енергийно ефективни, лесни за поддръжка, леки и дълготрайни. Металните покриви идват с поне 10-годишна гаранция за ремонти.

Tags:

About the author

Премахване на стари мебели
Премахване на стари мебели

Няма коментари

Как да организирате реда на двора за пролетта
Как да организирате реда на двора за пролетта

Няма коментари

Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси
Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси

Няма коментари

Материали за ремонт на кухня
Материали за ремонт на кухня

Няма коментари

Направи си сам ремонт на мебели
Направи си сам ремонт на мебели

Няма коментари

Как да изберем спалня
Как да изберем спалня

Няма коментари