Дом и градина

Къде да премахнете строителните отпадъци – изхвърля строителен отпадък след ремонт

декември 14th, 2017 Няма коментари

Планина от строителни отпадъци по време на ремонта може да се окаже голям проблем.

Ако това ви е познато и сте собствениците на жилище, навярно обмисляте варианта как да се отървете от ненужния боклук. Основният проблем е, че е строго забранено изнасянето на строителни отпадъци в сметища за битови отпадъци, което може да доведе до голяма глоба или други наказания.

Така се появява въпросът: Какво да правим със строителните отпадъци?

Собствениците на частни домове е по-лесно да използват услуги на фирми по отстраняване на отпадъци от домовете.

Има вариант и срещу заплащане да преговаряте със строителите, така те сами да почистят боклука в края на работата. Строителните отпадъци трябва да бъдат опаковани, затова е важно веднага да се уточни, тези строители услуги и колко евтино ще струва.

Ако ви е грижа за състоянието на околната среда на града и не искате да се препънете в планини от счупен сгурия и строителни отломки – обадете се в специализирани фирми за изхвърляне на строителни отпадъци.

Къде да поръчате контейнер за строителни отпадъци? Този адрес: http://evro5.com/izvozvane-stroitelni-bokluci-ceni може да ви е полезен.

Понастоящем в дворовете на някои къщи, в допълнение към стандартните кутии за боклук, има големи контейнери с оранжев цвят. Тук те са предназначени само за строителни отпадъци и можете спокойно да ги занесете там. Но такъв контейнер, липсва или не е за обемисти и строителни отпадъци, тогава такива трябва да съхранявате в торби. Тези чували трябва да бъдат транспортирани с камион. В този случай е по-добре да се свържете с компанията за отстраняване на строителни отпадъци. Техните услуги са предназначени за отстраняване на особено тежки товари.

Кой отстранява строителните отпадъци?

Най-евтиният начин е сами да извадите всичките боклуци, ако има места за такива отпадъци наблизо. Строителните отпадъци могат да се превозват и с много комунални услуги. Трябва внимателно да прочетете споразумението, за това какви комунални услуги се предоставят. И ако в списъка на строителните работи, освен премахването на битовите отпадъци, има и строителни отпадъци – имате всички права да поискате отстраняването им.

Необходимо е да поставите строителните боклуци в торбички и чували да ги отведете към площадката за боклук. Износът на строителни отпадъци се обработва и от частни компании, които в големите градове вече са доста. Такива организации имат подходящи разрешения за сътрудничество с депа за отпадъци, където отпадъците се съхраняват и сортират. Има още една възможност да освободите апартамента си от ненужно боклук – това е да рекламирате строителни боклуци.

Така вашият ремонт и бързо ще бъде направен, след като има кой да съдейства по изхвърляне на строителни отпадъци.

Tags:

About the author

Мечтаната баня става реалност
Мечтаната баня става реалност

Няма коментари

Стенен климатик
Стенен климатик

Няма коментари

Висок клас възглавници
Висок клас възглавници

Няма коментари

4 работещи аромата за засилване имунитета на организма
4 работещи аромата за засилване имунитета на организма

Няма коментари

Ламинат за вашия дом
Ламинат за вашия дом

Няма коментари

Как да се подготвим за ремонта вкъщи?
Как да се подготвим за ремонта вкъщи?

Няма коментари