Хора

Почистване на дома в миналото и днес – статистика и факти

април 17th, 2017 Няма коментари

Познайте колко време се отделяли за почистване през 1950 г.? Днес разликата е поразителна.

Всички знаем, че животът на домакинята в средата на ХХ век е много по-труден. Не е имало перални машини или домашни роботи. Дори хладилници и прахосмукачки за повечето семейства са били самият лукс.

В почистване на дома са влагали толкова много време.

И това се отнася не само за конкретни страни от Европа или Русия, но и в целия свят. Така че изследователи от компанията „Currys PC World“ сравняват живота на обикновените британски домакинята през 50-те и сега.

Нормално домакинска работа на англичанка е протичала в рамките на 57 часа седмично. Средно около 42-часа „редовна“ домакинска работа, включително почистване и готвене са отнемали 15-20 часа за „основно почистване“ всяка седмица.

Според изследователите, сега в едни и същи стъпки жената прекарва 55 часа по-малко от общата сума в почистване на тавани и мазета и до два часа седмично в цялостно почистване на апартамент.

Това се дължи благодарение на автоматизацията и напредъкът в областта на домакинските уреди. Друга положителна промяна е, че сега 30% от съвременните семейни задължения се разпределят между двамата съпрузи по равно и би било немислимо в 50-те години нещата да са по-различни.

Когато става въпрос за това къде да работят у дома през повечето време, по-голямата част от анкетираните казват, кухнята (47%) и дневната (25%). Почистването на спалня става в рамките на само 4% от домакините.

Социален историк Сьорен Чарингтон Еванс обяснява: „Съвременните семейства не са под такъв силен социален натиск, така, както са били нашите родители. В средата на ХХ век, идеалната къща е един вид мода, което показва, успех в обществото и жените просто са над чистотата на къщата.“ Разберете от тази фирма EVROSONDA.COM за сондиране на вода.

 

 

 

 

 

 

About the author

Изберете лазерната епилация
Изберете лазерната епилация

Няма коментари

Добра марка козметика
Добра марка козметика

Няма коментари

Матраци за големи хора
Матраци за големи хора

Няма коментари

Търсене на ново жилище
Търсене на ново жилище

Няма коментари

2
Стив Джобс и Доналд Тръмп. Или как да достигнеш върха няколко пъти за един единствен живот

Няма коментари

Детски и бебешки неща
Детски и бебешки неща

Няма коментари