Дом и градина

Почистване на отпадъци

Почистване на отпадъци и защо складовете за гуми се считат за опасни за околната среда?

Износените гуми, които произвеждаме всяка година, са нарастващ проблем с далечни последици. През последните няколко десетилетия научихме много за проблемите, които този опасен материал може да причини за околната среда. Фирмите за рециклиране на гуми и финансирани от държавата програми ни помагат да намерим най-доброто решение за подобен инвентар.

Прочетете тук за почистване на отпадъци, за да разберете, защо е нужно и защо складовете за гуми се считат за опасни за околната среда?

Тези програми са изключително важни за защитата на нашата планета.

Гумите естествено отделят въглероден диоксид

Въпреки че складовете за гуми са често срещани, има малко хора, които са наясно с опасното въздействие, което могат да окажат върху околната среда.

Първо, гумите естествено отделят въглероден диоксид. Следователно, дори ако гумата не се използва, ако лежи в нечий гараж или в контейнер за боклук, тя пак ще навреди на околната среда.

Най-добрият начин за обезвреждане на гумата е да се рециклира. Това включва демонтиране на самата гума и използването й като скрап в други продукти. Сред последните са някои строителни материали, спортни игрища и детски площадки.

Могат да се извличат метали и химикали в околната среда

Що се отнася до неправилното изхвърляне, автомобилните гуми се превръщат в екологичен кошмар. Старите гуми могат да извличат метали и химикали в околната среда по време на разлагане и могат да отделят токсични изпарения в атмосферата, ако бъдат изгорени. Наред с това изгарящите гуми са изключително трудни за гасене.

Друга опасност за околната среда се свързана с небрежно изхвърлените гуми. Последното се отнася към склонността им да събират застояла вода, което ги прави идеална среда за размножаване на комари и други вредители, пренасящи болести.

И накрая, огромното количество изхвърлени гуми, които всяка година се изпращат на сметищата. Това е изумително. Всъщност толкова много, че много държави са приели строги закони, относно правилното обезвреждане и рециклиране и са наложили сериозни глоби за складиране и незаконно изхвърляне на употребявани гуми.

Защо складовете за гуми се смятат за опасни за околната среда?

Такива могат да представляват голяма опасност за подпочвените води

Всички съоръжения за съхранение на гуми се считат за опасни поради бавното отделяне на метан, както и на други токсични материали. Наред с това, ако гумите могат да са и голям риск за подпочвените води.

Инфектиране на най-близкия водоизточник

Когато разглеждат опасностите за околната среда, повечето хора дори не мислят за запасите от гуми. Въпреки че огънят на гумите може да изхвърли във въздуха тонове вредни химикали, да просмуче токсините под земята и да замърси всеки близък водоизточник, има и други начини депата за гуми да причинят щети.

Най-значителната вреда за инвентара на гумите идва от бездействието на гумите. Когато гумите останат неподвижни, те се превръщат в резервоари за дъждовна вода и други частици. С течение на времето тези гуми натрупват мухъл и отломки, което ги прави подходящи местообитания за патогени и гризачи. Тези вредители от своя страна разпространяват болести, сред съседните човешки популации и застрашават околната среда.

Помислете за рециклиране на гуми, чрез местни програми, които се фокусират върху рециклирането, а не просто това да се отървете от отпадъците. Много организации или агенции използват стари гуми за създаване на нови гумени продукти или творчески използват гуми като саксии или други декорации.

Tags:

About the author

Фирми за почистване на дворове
Как да изберете от многото Фирми за почистване на дворове

Няма коментари

Как да приготвим пиле със зеле
Как да приготвим пиле със зеле

Няма коментари

Как да изберете правилния цвят кухни Ирим
Как да изберете правилния цвят кухни Ирим

Няма коментари

Как да организирате почистване на таван и апартамент
Как да организирате почистване на таван и апартамент

Няма коментари

Бюджетен вариант за кухненско обзавеждане – евтини кухни
Бюджетен вариант за кухненско обзавеждане – евтини кухни

Няма коментари

Почистване на мазета
Почистване на мазета

Няма коментари