Екология

Почистване от строителни отпадъци – вредата, която крият

февруари 7th, 2020 Няма коментари

В резултат на строителните работи получаваме уютен дом или модерен офис, на всички етапи на строителството има един негативен момент – боклукът. Дори и незначително саниране в помещението води до образуването на вредни строителни отпадъци.

Когато се изгражда голям търговски или офис център, ненавременното извозване на строителни отпадъци може да бъде сериозен проблем и да доведе до нарушаване на графика. Ако погледнете, става очевидно, че такива отпадъци не само заемат много място, развалят външния вид на града, но и причиняват сериозна вреда на човешкото здраве.

Строителни отпадъци и човек

Където и да се натрупват строителни отломки, ние така или иначе сме в контакт с тях. Това не е непременно физически контакт. Дори ако отпадъците са на стотици метри, ние вдишваме вредните пари, образувани при разпадането или изгарянето на всякакви боклуци. Много хора подценяват вредата от такъв боклук, но всъщност това може да бъде доста сериозно. Факт е, че съвременните строителни материали съдържат много опасни вещества, които имат отрицателен ефект, върху човешкото тяло.

Дори на пръв поглед безопасните тапети могат да бъдат токсични, защото освен хартия те съдържат боя и лепило. По време на изгарянето се отделят диоксини и въглероден диоксид, всички те влизат в белите дробове на човека. Увреждането на лигавицата с токсични вещества може да причини непоправима вреда на здравето.

Но това не е всичко, което е опасен строителен отпадък. В допълнение към токсичните изпарения от изгаряне или разлагане, остатъците могат да бъдат травматични. Естествените сметища понякога са разположени в непосредствена близост до жилищни райони, в резултат на което децата, играейки близо до отпадъците, могат да получат наранявания от различно естество. Стъклени и обемисти нестабилни конструкции са особено опасни.

Не чакайте този момент да настъпи и нещата да излязат извън контрол. Вижте сега за цена за почистване на двор в София и областта.

Tags:

About the author

Какво представляват строителните отпадъци
Какво представляват строителните отпадъци

Няма коментари

Извозване на отпадъци строителни на ниска цена
Извозване на отпадъци строителни на ниска цена

Няма коментари

Стари неща в интериора на вилата
Стари неща в интериора на вилата

Няма коментари

Дезинфекция на апартаменти след трупове
Дезинфекция на апартаменти след трупове

Няма коментари

Събиране и извозване на боклук
Събиране и извозване на боклук

Няма коментари

Ежедневните производствени отпадъци
Ежедневните производствени отпадъци – видове, процедури, обезвреждане

Няма коментари