Други

Ръководство за преместване на мебели без самонараняване

Има много моменти, когато трябва да се движите и местите по-голяма и тежка мебел. Дали декориране на стая и или организиране на една стая с някои нови елементи може да изглежда трудна и понякога опасна работа! И такава е, ако не се вземат под внимание някои физически натоварвания, когато става въпрос за преместване на мебели. Лесно е да се нараните опитвайки да вдигнете обемисти и тежки предмети. Някои елементи, като например мека мебел, гардероби, легла и скринове са толкова трудни за маневриране в стая или при преминаване на врата, че се налага да преразгледаме някои безопасни начини за преместване на мебели в дома:

Вземете мярка на вратите, за да се уверете, че местените мебели ще се впишат в тези пространства. В противен случай ще се наложи да демонтирате и поръчате изхвърляне на мебели, които ще изнасят.

Носете разумно дрехи и обувки

Уверете се, че чекмеджетата са празни или ако има допълнително тегло, то бъдете запознати с него.

Лесни начини за преместване на мебели

От съществено значение е да получите някаква помощ от силен приятел, ако се изнасяте масивна мебел. Някои неща изискват много сили, за да бъдат преместени. Вижте за тези услуги тук: TEPETO.COM.

Има някои аксесоари, които може да си купите, за да помогнат, когато бъдат поставени под диван, с идеята да се плъзгат по пода.

В подобни случаи ще е от полза, ако имате килим! Така няма да нараните плочки и ламинат и ще предотвратите драскотини и вдлъбнатини, които могат да възникнат. Килимът е по-труден да се движи с тежки предмети. Така че може да се наложи повдигане. Уверете се, че има с кой да го вдигнете. Тествайте теглото на първо място. Не се опитвайте да се правите на супер герой. Ако не е по силите ви, просто потърсете HAMAL.BG.

Бъдете подготвени

Да носите защитно облекло и обувки си е повече от важно. Уверете се, че носите добри обувки или маратонки. Носете ръкавици, за да предотвратите изплъзване на тежките мебели по потни длани. Такива също ще са добра защита на кожата в случай на прищипване или преминаване около тесни врати.

Имайте предвид, че нараняванията могат да възникнат лесно, само от падане на единия край на дивана. Също мебели могат лесно да се повредят, ако бъдат изпуснати.

Не всичко е сила и издръжливост, може да се разпадне, когато става въпрос да се преместване.

Погрижете се и планирайте вашата маневра. Когато се налага и изхвърляне на строителни отпадъци налага потърсете професионално съдействие.

Помощ при вдигане по правилния начин

Когато става въпрос за вдигане на тежък предмет се уверете, че сте се на коленете си при повдигане. Не носете прекалено дълго. Направете малки стъпки в даден момент. Ако можете да получите помощ се уверете, че сте изправени. Планирайте маршрута си, ако се движите от една стая в друга. Изчистете всички пречки от коридора, като например играчки, маси и щандове за дрехи. Уверете се, че малки деца и домашни любимци са далеч от пътя. Често носенето на тежки предмети и мебели означава, че имате ограничен изглед, ако можете вземете с вас друг човек, за да ви помогне по маршрута. По-добре е да ви отнеме малко време и по-бавно да направите всичко, вместо да нараните гърба или коленете в продължение на седмици!

Tags:

About the author

Отстраняването на стари мебели и оборудване
Отстраняването на стари мебели и оборудване

Няма коментари

Хамали за изнасяне на скрин от центъра и зона Б 18
Хамали за изнасяне на скрин от центъра и зона Б 18

Няма коментари

Петровден
Петровден – именици и традиции спазвани и до днес

Няма коментари

Качествена врата за гаража
Качествена врата за гаража

Няма коментари

Материалът, от който са направени столовете
Материалът, от който са направени столовете

Няма коментари

Информация за опънатия таван
Информация за опънатия таван

Няма коментари