Екология

Стари неща в интериора на вилата

януари 21st, 2020 Няма коментари

Старите неща  в интериора, независимо дали е градски апартамент или лятна резиденция, са популярна тема. В мрежата можете да намерите много примери, в които изтърканите куфари, легенчета или обувки се използват като декоративни предмети за украса на интериора или екстериора. На нашия уебсайт hamalski.com има публикации по тази тема, както и много полезни съвети, относно:

Стари неща като декоративни елементи.

Някой обича старите неща заради тяхната топлина и искреност, оценява спомените, въплъщението, на които са остарели вещи. Други са категорични против използването на „боклуци“, като се има предвид, че мястото им е на сметище, а не по никакъв начин като вътрешна украса.

Дизайнът с помощта на стари неща е деликатно нещо. Струва си малко грешка, а това не е стилен интериор, а набор от боклук, който е безполезен и не е интересен. Тази статия е за „фините въпроси“ на декорирането на интериора със стари неща. Тук може да научите и за Получете изгодни цени за София и околностите 0888 300 500.

Дизайн с помощта на стари неща

Класификация на стари неща

В нашата „традиция“ – да пренасяме в страната всички ненужни, извън мода или неизползвани неща. Отчасти това е наследството на нашите дядовци и прадядовци, чийто дял падна в последователни войни и периоди на опустошения. Друга причина е навикът на нашите родители, свързани с икономиката: в онези години нямаше много разнообразие от стоките, но купените неща служеха десетилетия наред, без да губят потребителските си свойства.

Днес всичко се промени: политическата ситуация е по-спокойна и има много различни стоки. И нещата са станали по-различни, не толкова трайни: те служат точно толкова време, колкото е предписано в гаранционната карта или дори по-малко. Но навикът е второто естество: да изхвърлиш все още доста подходящо нещо или явно ръка не се вдига. И ние продължаваме да донасяме на село или на вилата, всичко, което вече не е потребно в градските жилища.

В резултат на такъв  плюшкинизъм, къщичката започва да прилича или на склад за съхранение на ненужни неща, или на сметище. За да направите старите неща декоративни, първо ги сортирайте.

Антики

Думата  „антиквариат“  за много причини трайни асоциации с мебели в стила на Луи XV, бронзова канделабра, църковна посуда и яйца Фаберже. Някои предмети, които са по-често срещани, например, диван от епохата на Рококо, също са класифицирани като антики.

За антики се считат неща, по-стари от 50 години, имащи художествена или историческа стойност, редки, а не масово произвеждани. Например, стар шкаф на баба, люлеещ се стол на дядо или стол от дъб от епохата на 20-те години на миналия век, напълно се вписват в тези критерии.  Някои от тези предмети може да са вече антики.

Може би някои от тези предмети скоро ще станат антики.

Античен елемент от мебели – семейни или придобити – може да се използва като композиционна доминанта, дори в много модерен интериор. Освен това антиквариите са добре позната инвестиция, тъй като всяка година стойността на подобни предмети само се увеличава.

Освен това познатата атмосфера на апартаментите на нашите родители, според критериите, описани по-горе, започва да се приближава до антични. Междувременно фотьойли и шкафове вече отговарят на друга категория стари неща.

Tags:

About the author

Какво представляват строителните отпадъци
Какво представляват строителните отпадъци

Няма коментари

Извозване на отпадъци строителни на ниска цена
Извозване на отпадъци строителни на ниска цена

Няма коментари

Почистване от строителни отпадъци – вредата, която крият
Почистване от строителни отпадъци – вредата, която крият

Няма коментари

Дезинфекция на апартаменти след трупове
Дезинфекция на апартаменти след трупове

Няма коментари

Събиране и извозване на боклук
Събиране и извозване на боклук

Няма коментари

Ежедневните производствени отпадъци
Ежедневните производствени отпадъци – видове, процедури, обезвреждане

Няма коментари