Автомобили

Универсална мултимедия за кола

На практика  музиката в един автомобил е станала почти постоянен спътник. Едва ли има шофьор, който не слуша радио в колата си или пък няма такова. Приемаме СД плейъра или радиото като неделима част от интериора на автомобила си. Все повече тези устройства се усъвършенстват и стават все по-актуални. Развитието им постоянно нараства, вече не говорим само за слушане на музика или радио, а за цялостна система с множество функции и куп екстри. Такава система е мултимедията за кола. Това е иновативно устройство, включило в себе си всевъзможни дейности. Мултимедиите са различни по вид, функционалност, дизайн, големина, предназначение, операционна система и др.
Ще разгледаме някои основни разлики. Първата е в зависимост от вида, делят се на специализирани и универсални мултимедии за кола. Специализираните видове, както говори и самото им название, са произведени за конкретен модел и марка автомобил. Съобразени са с големината на таблото на колата и пасват напълно. Притежават различен интерфейс и форма. Вторият вид са универсалните мултимедии.  Те са със стандартна форма и големина. Прилягат на таблото на автомобила на някои модели и марки, не на всички. В случай, че клиента предпочете универсална мултимедия, има възможност за поставяне на допълнителна адапторна рамка, която ще пригоди устройството към автомобила. На пазара се предлагат голям брой такива рамки за много модели и марки автомобили. Тези продукти не са същите по външен вид като оригиналните, но са достатъчно удобни и функционални. Друго предимство на универсалните мултимедии е това, че са по-изгодни като цена и предлагат достатъчно функции и екстри. Удачен вариант за шофьорите, които искат да придадат модерен вид и функционалност в автомобила си.
Следваща разлика при мултимедийните системи е техния тип. И тук различаваме два вида – единичен и двоен дин. При първият вид, единичен дин, устройствата са със стандартна големина, като от самите тях излиза екрана. Те са много удобни при автомобили, които нямат гнездо за двоен дин. Устройствата от типа двоен дин представляват цяла конзола с различен размер – 6.2, 7, 10“. Те са с атрактивен дизайн и широко функционални .
Следващо различие при мултимедиите е операционната система. Различаваме два варианта – Windows CE и ANDROID. При първият вид функциите са основните за една медия – слушане на радио, възпроизвеждане на аудио и видео файлове от различни източници, камера за задно виждане и навигационна система. Вторият вариант е доста по-предпочитан, заради екстрите, които предлага. Тук имаме вграден Wi-fi тунер, който позволява сърфиране в Интернет пространството, теглене на приложения. Цифровата телевизия е друга екстра, която вече можем да си позволим в нашия автомобил.
Вариантите при мултимедийните системи са много. Всеки клиент може да избере точно това, от което има нужда и това, което му допада като външен вид.

Tags:

About the author

Хидравлични филтри
Хидравлични филтри

Няма коментари

Поръчайте авточасти
Поръчайте авточасти

Няма коментари

Поръчайте авточасти от интернет
Поръчайте авточасти от интернет

Няма коментари

Резервни части за леки автомобили
Резервни части за леки автомобили

Няма коментари

Лесно откриване на правилните авточасти
Лесно откриване на правилните авточасти

Няма коментари

Изберете този магазин за авточасти
Изберете този магазин за авточасти

Няма коментари