Здраве

Юмрукът на природата – хомеопатия, пазителят за имунитета

Народи от Египет, Индия и Китай от ранни периоди открили лековитата сила на природните продукти и с тях лекували чернодробни проблеми, спазми с жлъчката, рани, очни заболявания и много други. От археологически разкопки, направени в Месопотамия са намерени глинени плочи, върху, които има изписани множество рецепти за лечение на различни болести. Сред редица природни и хомеопатични рецепти с голяма сила и почетно място бил отреден на пчелните продукти. Медът е бил любима храна на хората от Древността.

В песни от Елада многократно били възхвалявани чудотворните дарове на природата и действието на меда. И в миналото и до наши дни пчелата е на култово място и се е превърнала в символ на трудолюбие, чистота, здраве. Тя е изобразявана от десетки художници и скулптори, а днес много здравословни продукти носят в логото си нейния лик. Някой хомеопатични продукти срещу грип също са с лика й.

Пчелната отрова, пчелният восък и пчелният клей се използват изключително много в практиката с лечебна цел, докато за всички останали продукти с пчелен мед е характерно приложението им в хранително-вкусовата промишленост.

И докато за пчелите пчелната отрова представлява защита от собствените „макро врагове“, то прополисът играе роля за защитник срещу микро враговете. Вторите са всички гъбички, бактерии и вируси.

Лечебните качества на меда, пчелното млечице и прашеца са допълнение към храните и благодарение на богатото им съдържание от активни вещества са много важни за редица оздравителни процеси. Наред с хранителния си състав, пчелните продукти са концентрирани на витамини, минерали, ензими, хормони, аминокиселини и антибиотици, Всички те са медикамент с естествени произход. Усвояването им от организма става лесно, бързо и удобно.

Всички пчелни продукти имат физиологично действие и допринасят благосъстоянието на човешкия организъм. Използването на пчелни продукти външно и вътрешно  и целесъобразно може да замени напълно синтезираните медикаменти.

Всеки един пчелен продукт е биоактивен комплекс от вещества с разнообразна структура. Всеки от тях е носител на редица лековити качества и спомага за профилактичния ефект. Всичко това се споменава и в книги за хомеопатия, където по интересен начин се обяснява приложението и положителния резултат на апитерапията. Тя от своя страна обхваща широк диапазон на действие и следва разнообразни показания при лечение на различни заболявания. В това число грип и настинки.

About the author

Как да се справите с акнето?
Как да се справите с акнето?

Няма коментари

Една от най-добрата козметика
Една от най-добрата козметика

Няма коментари

Козметика от интернет
Козметика от интернет

Няма коментари

Дивна – вода за трапезата
Дивна – вода за трапезата

Няма коментари

Възстановете силите си чрез масаж
Възстановете силите си чрез масаж

Няма коментари

Преборете напрежението с масаж
Преборете напрежението с масаж

Няма коментари