Дом и градина

10 често допускани грешки в интериора

ноември 8th, 2019 Няма коментари

Всяка година дизайнерите разработват, все повече и повече нови начини да направят интериора по-интересен и привлекателен. Често, обаче в стремежа да променят интериора, собствениците на жилища, допускат, какви ли не грешки. За разчистване от старите мебели може да потърсите chistachi.bg

Ето и 10 най-допусканите грешки в интериора:

Наличие на подпори

Може да изглежда, че изкуствените цветя, картините в „златна“ рамка, фалшивите колони и подобни декорации правят интериора луксозен. Всъщност, те са много по-подходящи за театрални декори, вместо за декорация на дома. Използването на твърде грандиозни елементи в жилищните помещения е голяма грешка. В интериора на градски апартамент, те изглеждат неестествено и дори предизвикателно.

Неправилно осветление

Друга сериозна грешка е да обърнете цялото си внимание, върху избора на мебели и интериорен дизайн, като забравите за осветлението. От съществено значение е във всяка стая да има достатъчно светлина. Ако това не е достатъчно, помислете за подмяна на осветителни тела или купуване на допълнителни. И не забравяйте, че лампите трябва да съответстват на стила на стаята.

Грешки в осветлението на интериора

Осветлението е необходимо не само, за да направи удобни апартаментите. Освен това се отразява как се възприема създаденият интериор. Ако в помещението има твърде малко или твърде много светлина, тази грешка ще се отрази на външния вид на стаята. За да осигурите правилното ниво на осветеност, обърнете внимание не само на основния източник на светлина, но и на допълнителни: подови лампи, брави и др.

Също така е важно как естествената светлина влиза в стаята. Грешка в интериора, често се дължат на липсата на декорация на прозорците. Необходимо е да купите завеси и тюл, които ще се превърнат в декорация на къщата.

Мебели, разположени около периметъра на стаята

Преди време, повечето от апартаментите бяха обзаведени, според принципа „мебелите трябва да стоят по стените“. Този подход спестява място, но тук е необходимо да се спазва мярката: напълно празната централна част на стаята изглежда неестетична.

Разбира се, необходимо е да се използва наличното пространство възможно най-рационално. Грешка е обаче, ако се постави в средата на стаята. Мястото на старите мебели и всички останали битови отпадъци е на боклука.

Неграмотно зониране

Доста полезно е помещенията да се разделят на зони, които изпълняват различни функции. Може да допуснете грешка, ако не вземете предвид факта, че стаята все още трябва да бъде единична.

Грешки в интериорното зониране

За да поддържате усещането за единство, проектирайте прозорци, които се появяват в различни зони с еднакви завеси. Разделянето на една стая на много зони се счита за грешка: наличието на две или три части е оптимално. Правилният интериорен дизайн на стая е разделен на зони, изисква внимание на всичко: мебели, осветление и цвят.

Загуба в целостта на стила

Грешките в интериорния дизайн често са свързани с липса на стилистично единство. Необходимо е да се поддържа стила, който е избран. И мебелите, и текстилът, и декорациите трябва да се комбинират, само тогава интериорът ще изглежда завършен и цялостен.

Грешки в стила на интериора – миксиране

Опитът да комбинирате различни стилове също е грешка. Комбинацията от лофт и империя или Прованс и хай-тек, най-вероятно, няма да ви помогне да създадете уютен интериор. Помислете за стила, в който бихте искали да обзаведете вашия апартамент, и в бъдеще. Изберете предмети, които стоят добре помежду си.

Важен съвет: избягвайте крайности. Например, ако ситуацията в апартамента е твърде строга, ще се чувствате така, сякаш сте на работа. Направата на дом в този стил е грешка.

Липса на свободно пространство

Независимо от размера на апартамента е необходимо да го подредите по такъв начин, че да не е нито твърде празен, нито претрупан. Ето защо, ако забележите, че мебелите пречат на движението, около стаята, струва си да направите пренареждане. Потърсете ликвидатор за извозване на стари мебели.

Грешки в интериора с много мебели

Грешки в интериора могат да възникнат поради факта, че при избора на мебели не се обръща достатъчно внимание на неговата практичност. Винаги мислете, дали ще имате къде да съхранявате неща, дали този или онзи предмет ще се побере в стаята по размер. Също така е важно да изберете правилното място за телевизора. Нежелателно е да го поставяте до прозореца или срещу него, в противен случай следобедната слънчева светлина ще попречи на гледането. В този случай не е необходимо да поставяте телевизора в центъра на стаята, а останалите мебели да поставяте близо до стените. Възможни са различни варианти и си струва да експериментирате, за да намерите най-доброто.

Tags:

About the author

Премахване на стари мебели
Премахване на стари мебели

Няма коментари

Колко издръжлива е вашата индустриална покривна система
Колко издръжлива е вашата индустриална покривна система

Няма коментари

Как да организирате реда на двора за пролетта
Как да организирате реда на двора за пролетта

Няма коментари

Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси
Разчистване на къщата: отговори на вашите въпроси

Няма коментари

Материали за ремонт на кухня
Материали за ремонт на кухня

Няма коментари

Направи си сам ремонт на мебели
Направи си сам ремонт на мебели

Няма коментари