Здраве и спорт Спорт

3 урока, които ще ви накарат да вярвате в протеините

декември 2nd, 2015 Няма коментари

За много от феновете на фитнес е трудно да се повярват, че има скептици относно положителния ефект от протеиновите добавки. Поддръжници на изтощителни диети, жени, които се страхуват да приемат протеини за маса, противници на мазни храни, раждат много митове около приема на протеини.

Човек може да се запита как някои хора все още вярват в това, че протеини не са им необходими, защото искат да изглеждат слаби. Важно за всеки е да разбере, че за да бъде един човек строен и да поддържа здраво тяло, трябва и се нуждае от proteini.

Урок №1. Няма да сте културист, защото приемате протеин.

Протеините са необходими не само за културисти? Жените не са мускулести, защото приемат протеини?

Всичко това са митове. На първо място, няма нищо странно, ако не искате да бъде културист. В действителност, имате нужда от огромно усилие. Само няколко години на усилия, твърд график за обучение и добрата генетиката, могат да изградят тези мускули.

На второ място, момичетата не могат да ескалират огромните мускули, просто защото приемат протеини или протеиновите добавки и вдигат тежести като културисти. Те не разполагат с тестостерон. Протеинът може само да поддържа силни и секси мускули, по-добър тонус и приятни форми.

Помислете, ако ядете 20 пилешки гърди на ден, дали ще увеличите с 20 сантиметра мускулите? Разбира се, че не!

Мускулната маса на тялото до голяма степен зависи от това, дали сте вдигате тежки предмети. Всеки излишък на протеин не се усвоява от организма като източник на енергия ще се съхранява в тялото като мазнини (които, разбира се, зависи от това колко мазнини и въглехидрати, консумирате, както и вашата активност).

Не забравяйте, че мускулите са съставени предимно от белтъчини, но това не е място, където се съхранява! Вашето тяло не е в състояние да поддържа протеина за храна, то се разделя на аминокиселини и да ги използва или веднага, или ги съхранява в мастните клетки.

Урок №2. Вие никога не вземате протеин.

Ако сте притеснен за храненията с излишен протеин, то значи трябва да се научите как да изберете правилния протеин. Правилният избор ще ви помогне само да се отървете от излишните мазнини и да изглеждате като модел на корицата.

Ако наистина ви е грижа за мазнината, то добре е да знаете, че пилешките гърди съдържа само 2,3 грама мазнини на порция, ниско съдържание на мазнини има също в изварата 1-2 грама, и червено месо само 6-8 грама. Яйчният белтък и някои видове риби нямат почти никакви мазнини в състава си.

Добавете зехтин в салата, авокадо или лимон в риба, тогава ще сте в състояние да поддържате нивото на мазнините в тялото нормално.

Урок №3. Контролирайте глада си. Яжте протеини!

Чудно ли е тогава, че така наречените „гладо подтискащи“ просто изчезнаха от рафтовете на магазините. Никой не обича да е гладен, тези, които са на диета търсят лесни начини да забавят желанието за шоколад, пица или сладолед.

Специалистите препоръчват на такива хора прием на хранителните добавки – протеин!

Актовете от протеина върху храносмилателната система не предизвиква скок в нивата на кръвната захар, които обикновено причиняват въглехидратите. Колкото по-малък скок на захар има, толкова по-нисък е и ефектът като цяло, това означава, че ще получите достатъчно енергия за целия ден и няма да бъдете гладни.

В допълнение, креатин монохидрат и протеинът ще ви позволят да се чувствате сити по-дълго. Така че, вместо нискомаслено боровинкова торта за закуска е по-добре да ядете омлет от три яйца. По този начин, ще си осигурите на вашите мускули подкрепа, стабилизиране нивата на кръвната захар, притъпяване на чувството на глад.

About the author

Проверени козметични продукти
Проверени козметични продукти

Няма коментари

Минералната вода може да е полезна за вас
Минералната вода може да е полезна за вас

Няма коментари

Искате да гледате тенис?
Искате да гледате тенис?

Няма коментари

Купете си това което ви е необходимо за скуош
Купете си това което ви е необходимо за скуош

Няма коментари

Тенис ракети
Тенис ракети

Няма коментари

Какво е детоксикация и как да я постигнем
Какво е детоксикация и как да я постигнем

Няма коментари